Dit ben ik

Mijn naam is Manja van Deursen. Oorspronkelijk logopediste. Na de opleiding logopedie heb ik de 3-jarige post HBO opleiding Adem- en Ontspanningstherapie volgens de Methode Van Dixhoorn (AOT) afgerond. Mijn passie ligt bij het ondersteunen van cliënten die door welke oorzaak dan ook last hebben van spanningsklachten wat zich onder andere kan uiten in een verstoorde ademhaling.

Ademtherapie is het helpen herstellen van een natuurlijke ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is. Ontspanningstherapie is het bewust worden en leren hanteren van lichamelijke en mentale gespannenheid. Samen genomen bieden zij de middelen waarmee een mens in zichzelf de eigen spanning kan regelen, via aandacht, voorstelling, houding, beweging en ademhaling. Daarmee kan ontdekt worden of een probleem samenhangt met een verhoogde spanning, die eigenlijk onnodig is en verminderd kan worden.

Ondertussen zit ik ook in de laatste fase van de HBO-opleiding tot craniosacraal therapeut. Hiermee verkrijg ik nog meer handvatten om mijn cliënten te kunnen helpen om tot een ontspannen ademhaling te komen.

 Ik vind het belangrijk om de tijd te hebben in het contact met de cliënt. Daarom een bewuste keuze om geen contracten af te sluiten met de zorgverzekeraars om zo mijn eigen tijd te kunnen bepalen. Dit geeft rust en ruimte, een gevoel dat ik graag wil doorgeven aan mijn cliënten.